Начало закон и ред Тече мащабна специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в Пазарджик

Тече мащабна специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в Пазарджик

306
0

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотици бе проведена вчера на територията на ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от МВР. Екипи от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик установиха нива, засадена с марихуана, намираща се в местността «Чукурловица», в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса. Задържани са двама жители на Петрич- на 30 и 51 години.

Те са установени като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата обработка на насажденията. Вчера мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдаващ прокурор срокът на задържането им е удължен до 72 часа. По същото време колегите им от сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. В първия, обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения.

Намерена е и изсушена листна маса. Във втория имот, който бил необитаем, органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана. За срок до 24 часа са задържани обитателят на първия имот и 36-годишен мъж от Панагюрище- заподозрян за стопанисването на втория. Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая продължават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук