Начало закон и ред Съобщиха какво е състоянието на наръгания с нож пътник във влака София...

Съобщиха какво е състоянието на наръгания с нож пътник във влака София – Бургас

343
0

Малко преди 23 часа снощи тръгва бързият влак от София за Бургас. Инцидентът се случва в четвърти вагон, малко след Ихтиман. И двамата са редовни пътници, с билети. Между тях по неясни причини избухва свада. След инцидента и двамата – нападателят и пострадалия са свалени на гара Костенец.  

От БДЖ обясниха, че в нощите влакове винаги има жандармерия, снощи обаче е нямало, тъй като силите на реда са били насочени към протеста.  

Ето какво се е случило и как са действали служителите на БДЖ.  

Влакът тръгва от Централна гара в 22:50 часа. След гара Ихтиман в четвърти вагон се спречкват двама мъже. От полицията не коментират каква е причината за спора. По-възрастният, 65-годишен, от Пазарджик, наръгва с нож в корема по-младия, 33-годишен, криминално проявен.   Първи свадата забелязал кондукторът, който сигнализирал началник – влака. Той пък се обадил на 112.  

Кондукторът и началник – влакът успяват сами да разделят двамата мъже и да предотвратят по- голям инцидент. Това се случва между Ихтиман и Костенец. На гара Костенец влакът спира.  

Двамата мъже били свалени на гара Костенец като на пострадалия е оказана помощ. Извършителят е арестуван, раненият – закаран в клиниката по хирургия на столичната болница „Света Анна“.  

„С прободно-проникваща рана, т.е. имаме разкъсване на коремната стена, кръв в корема, тежко състояние, операция е проведена от д-р Стефан Ковачев един от най-добрите хирурзи, продължила е повече от час лапароскопска операция. Добрата новина е, че пациентът е стабилизиран, без пряка опасност за живота, съобщиха от УМБАЛ „Св. Анна“.

Предстои му обаче дълго възстановяване.

Днес на гара Костенец никой от дневната смяна не знаеше подробности за инцидента, случил се тук 50 минути след полунощ.  

83 влака – всички нощни, както и някои дневни се охраняват от жандармерия, казаха от БДЖ.  

За БДЖ днешната случка е единичен случай.

Последно такъв инцидент имаше преди почти година, когато младо момиче от Варна беше намушкано във влак от 21-годишно момче.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук