Начало Uncategorized Ден 88: Отровното трио призова да се атакувват офиси на управляващите

Ден 88: Отровното трио призова да се атакувват офиси на управляващите

281
0

Отровното трио призова протестиращите в цялата страна да атакувват офиси на партиите, участващи в урпавлението. Традиционното шествие на антиправителствения протест в София и тази вечер завърши на Орлов мост, където движението беше блокирано – пропускаха се само линейки, предаде БНР.

За 88-ми пореден път демонстрантите се събраха в центъра на София с неизменните исканията за оставка на правителството на Бойко Борисов и оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

„От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и „Воля“ на Марешки – ги обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна“, обяви Николай Хаджигенов.

Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора – купчина тор, въобще чувствайте се свободни – те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни.“ – каза още той.

„Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората – честни избори, трябва да стигнем до там“, заяви проф. Велислав Минеков.

„Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце“, добави Минеков.

Днес „Отровното трио“ заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян, цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени.

Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти.

news.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук