Начало Uncategorized Започва ремонт по магистрала „Тракия“

Започва ремонт по магистрала „Тракия“

202
0

От днес започва ремонтът на автомагистралата „Тракия“ в участъка между Белозем и Стара Загора. Неравности има по общо 52 км от магистралата, но засега ще се ремонтира 12-километровата отсечка от пътен възел „Белозем“ до пътен възел „Оризово“.Ще се работи в платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. Скоростта ще бъде намалена от 90 на 70 км/ч. Поставена е необходимата сигнализация, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Предвижда се ремонтът на 12-те км да приключи до началото на ноември. Ако времето позволи, строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора. През следващата година ще се работи и по платното в посока София.

Прогнозната стойност на ремонта за целия 52-километров участък от Белозем до Стара Загора е близо 89 милиона лева. 

Радио Пловдив;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук