Начало Спорт.бг Министър Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство във Варна

Министър Кралев награди победителите от Европейската купа по ветроходство във Варна

179
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи неделните гонки от Европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“. Надпреварата се проведе във Варна за трета поредна година, като в нея участваха 40 лодки от България, Украйна и Австрия в два олимпийски класа и един детски.

Кралев връчи наградите в клас „Лазер Радиал“. В него триумфира българката Мариела Николова от СК „Черно море Бриз“, а след нея се наредиха Клемент Саръстов от Яхт клуб „Порт Бургас“ и Кения Андрий от ШВСМ-Украйна. Николова, която ще се бори за участие на Летните олимпийски игри в Токио, днес заминава за Европейското първенство. Надпреварата ще се проведе в полския град Гданск от 6 до 13 октомври.

Снимка 499144

Източник: ММС

В клас „Лазер Стандарт“ победител стана украинецът Иван Жукалин. Втори се нареди неговият сънародник Валери Кудряшов. Трети беше българинът Златко Атанасов от ОMК „Несебър 2000“, а наградите бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних.

В детския клас „Лазер 4.7“ отделните групи бяха спечелени от Богдан Рухлин (ШВСМ-Украйна), Даяна Пашова (Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев“ Варна), Даниел Йорданов (ОМК „Несебър 2000“) и Станислава Тодорова (Яхт клуб „Порт Бургас“).

В награждаването в този клас се включи директорът на дирекция „Спорт“ на Община Варна Кристиян Димитров.

Снимка 499143

Източник: ММС

Министър Кралев поздрави участниците и организаторите от Община Варна, Българска федерация по ветроходство и СК „Черно море Бриз“.

Състезанието беше генерална репетиция за Европейското първенство, което ще се състои в морската столица от 15 до 22 май през 2021 година.

Президентът на федерацията Росен Марангозов заяви, че за континенталната надпревара се очакват над 300 лодки, а Европейската купа е била подходяща ветроходците да се запознаят с маршрута и теченията в Черно море.

news.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук