Начало Новини.бг Остри критики срещу Борисов на дебата в Европарламента

Остри критики срещу Борисов на дебата в Европарламента

175
0

Близо два часа продължи дебата в Европейския парламент на тема корупция и върховенство на закона в България. Предварително бяха заявени над  20 говорители, сред които евродепутати от ГЕРБ, но не и Радан Кънев от „Демократична България“, нищо че и неговата партия е част от Европейската народна партия.

Преди дискусията председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер даде рамо на Борисов със свое съобщение в Туитър. Той написа, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и че правителството в България има подкрепата на ЕНП. Те подкрепяли и протестите, но пък знаели, че изборите за нов парламент у нас са през март догодина.

Оценката на Европейската комисия за върховенството на закона е справедлива, като казва, че има нужда от още подобрения, пише Вебер. И посочва, че е провел положителен разговор с българския премиер.

„Добър разговор с Бойко Борисов за България днес. Оценката на ЕК за върховенството на закона беше честна, показа, че има нужда от подобрения. Така или иначе, правителството показа прогрес по много теми и така помага за прогреса на България към Еврозоната и Шенген. Уважаваме протестиращите, но редовните избори през март ще решат”, завършва Вебер.

Иначе в залата се чуха изключително остри критики срещу правителството и състоянието на демокрацията в България.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук