Начало закон и ред Арестуваха актьор, хвърлял яйца по здравния министър

Арестуваха актьор, хвърлял яйца по здравния министър

229
0

Арестуваха актьор, хвърлял яйца по здравния министър. Двама младежи пресрещнаха днес в Пловдив автомобила на министъра с плакат „Оставка, мутро“, съобщи bTV.

Задържан е и вторият участник в акцията, който е с 24 криминални регистрации.
По информация на Трафик нюз арестуван е актьорът Даниел Михайлов, провъзгласил се като уволнен заради участието си в протестите и Валентин Караджов- Двамата замеряха с яйца министъра на здравеопазването пред сградата на Областната управа в Пловдив. По този начин двамата изразявали протеста си срещу правителството и въведените ограничения заради пандемията.

Михайлов и Караджов са отведени във Второ районно, за да бъде изяснена съпричасността им и дали са извършили нарушение на обществения ред.

По време на демонстрацията си, а и при снемане на самоличността на двамата, Валентин Караджов е предавал на живо в социалните мрежи. Във видеото Михайлов обяснява, че са подготвили черни чували, подредени пред Областна управа. Те били за „труповете, с които от месеци здравните власти плашат хората“. С появата на министъра започнаха скандиранията, но Ангелов не обърна внимание на „Оставка-та“ и на въпросите кога ще подаде такава правителството.

В момента, в който Костадин Ангелов пристъпва прага на Областна управа, по сградата полетели яйца.

Минути по-късно на място пристигнал и патрул.

Валентин Караджов е един от системните присъстващи на протестите в Пловдив. Той бе и едно от проверените лица по време на палатковия лагер. Оказва се, че Караджов е с няколко криминални регистрации. Той е разследван за кражби на три автомобила, 1 брой увреждане на чуждо имущество, 1 кражба , едно възпрепятстване на властта и едно причиняване на значителни вреди.

Даниел Михайлов също е сред първите редици на демонстрациите в Пловдив. Той нашумя, след като обвини бившия си работодател – директора на театъра в Габрово в пристрастност. Михайлов бе уволнен заради системно неявяване на работното си място, но актьорът бе твърдо на мнение, че е загубил работата си заради протестите.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук