Начало Хранене и здраве Софийското издание на „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ ще се...

Софийското издание на „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ ще се проведе в неделя

266
0

Третото събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ ще се проведе идващата неделя (11 октомври) в София. Мероприятието ще се състои в Южен парк, входът откъм бул. „Гоце Делчев“ от 11 часа. Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители. Предоставя се възможност производителите да предлагат своята продукция директно, а столичани ще имат възможност да си закупят прясна българска риба.

В събитието ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ ще е актьорът Ники Станоев. От 17 часа ще се проведе кулинарна демонстрация с шеф Лео Бианки. Той ще сготви на място рибни ястия и ще дава съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да вкусят и рибни ястия на място.
Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 19 часа на сцената ще се качи музикална група „Rewind“, с участите на Влади Михайлов от сериала “Братя”, и група BrazzVilidj.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

Досега на вкусни гозби, приготвени от морски и речни риби се насладиха във Варна и Силистра. Кампанията беше открита от зам. министър Лозана Василева в морската столица. Фестивалът ще премине в осем областни градове.

agrozona.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук