Начало Култура.бг Полускъпоценните камъни и техните свойства

Полускъпоценните камъни и техните свойства

166
0

Полускъпоценните камъни(минерали и кристали), освен в бижутерията, могат да бъдат прилагани за подобряване на настроението и за балансиране на нашата вътрешна енергия. Камъните са разнообразни по форма и цвят, в зависимост от поетата светлина и химичните елементи, от които са съставени. Образуват се с години в земните недра и са енергийни източници, каза за Радио ВИДИН Тихомир Илиев от Видин, който отдавна изучава свойствата на минералите и тяхното въздействие върху хората:

„Камъните са най-силни, когато са необработени. Те лесно може да се познаят, най-често са кръгли, полирани или оформени в определена форма. Човек не е просто тяло, ние имаме душа и тя също има състояния. Може да се разболее, както тялото. Всичко е до вярване, камъните са свързани с основните енергийни центрове на тяло- 7-те основни чакри- червена, оранжева, жълта, зелена, светло синя, тъмно синя и лилава. Камъните са същите цветове, когато имаш дисбалансиран център, не се чувстваш добре. Всяка чакра отговоря за нещо. Общо взето всичко е до вярването, примерно има камъни на щастието, на пари, любов и др. Камъните съответстват и на зодиите, всяка зодия си има собствени.“

Освен да бъдат поставени в дома, полускъпоценните камъни могат да бъдат носени като гердани, гривни, пръстени и други бижута, допълни Тихомир Илиев.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук