Начало закон и ред Четирима българи остават в ареста във Валенсия за групово изнасилване на 14-годишна

Четирима българи остават в ареста във Валенсия за групово изнасилване на 14-годишна

195
0

Четирима българи са оставени за постоянно в ареста във Валенсия по обвинение в групово изнасилване на 14-годишно, съобщава abc.es.Задържаните са на възраст между 18 и 25 години.

Шестима са задържани след парти в частен дом, но по-късно двама са освободени. Всички задържани са от бългaрcки прoизхoд.

Според разследващите момичето е било дрогирано, преди да бъде изнасилено. На партито са присъствали общо 20 души. Не се изключват още арести.

Според източници от Върховния съд на Валенсия дежурният съдия е взел това решение в рамките на открито дело за престъпления със сексуално насилие над непълнолетна.

Един от задържаните е с по-лека мярка, защото „не е предотвратил извършването на престъплението“, а другият освободен е пуснат, защото е непълнолетен.

Десетки са дали показания във връзка със събитията, споделени от жертвата. Предполагаемото групово изнасилване е извършено по време на рожден ден. Разследващите смятат, че нападателите са „сломили волята на жертвата с алкохол и някакво наркотично вещество“.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук