Начало Култура.бг За пръв път поставят пиесата „Пеперуди, пеперуди“, преведена на 25 езика (ВИДЕО)

За пръв път поставят пиесата „Пеперуди, пеперуди“, преведена на 25 езика (ВИДЕО)

249
0

Звезден актьорски състав в пиесата „Пеперуди, пеперуди“ – в предаването „Социална мрежа“ за нея разказват режисьора Николай Априлов и актрисата и певица Кристина Белчева.  

„Театърът е една магия, от която човек трудно се отказва.  Пиесата е една драма с комедийни елементи. Човек се ражда артист и това, че дълго време не си бил на театрална сцена, не е фатално. Героинята не може да спи нощем, много се отдадох на ролята, и при мен се случи. Силата на духа има неподозирани възможности, особено на тези, които се занимават с изкуство“, сподели Кристина Белчева.  

Режисьорът Николай Априлов на свой ред заяви:   „Сина ѝ никога не я е гледал на сцената на театрален спектакъл. Тя е една жена, която живее сама, но си е изградила свят от фантазии, но при посещението на едно младо момче, се оказва, че не е точно така.  Работех преди в Театър 199, там отказаха да я поставят. Тази пиеса е преведена на над 25 езика“.  

  „Тогава играеха много добри актьори,  сега не е така. Взех тази пиеса от Таня Масалитинова. Не бяха ѝ дали да я постави в Сливенския театър. От 1984 г. седи в шкафчето ми“, обясни той.   „Интересен е сюжета, фабулата, играта на артистите, има дълбочина, смяна на настроение. Има ситуации, които трябва виртуозно да се изиграят. Започва като волна пеперуда и завършва като разсипана от живота жена“, каза още Априлов.   „Исках да дам пиесата на актриса, която няма да подходи рутинно към ролята. Работим в „Нов театър“ на Бойко Илиев.Тя не търпи голяма сцена, точно за камерна е“, коментира Ники Априлов.   Пиесата ще се играе на 19 и 20 октомври от 19 ч., а билети могат да се закупят онлайн и на касите на театъра.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук