Начало Uncategorized Атанас Бобоков остава в ареста

Атанас Бобоков остава в ареста

237
0

Атанас Бобоков да продължи лечението си от ареста реши Апелативният специализиран наказателен съд на днешното заседание. Така той остави без уважение искането на обвинения да бъде оставен без мярка за неотклонение или да му бъде наложена по-лека такава. Бобоков и защитата му пожелаха това с оглед на влошеното му здравословно състояние.

Бизнесменът беше задържан преди близо 5 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Това бе третият опит на бизнесмена да излезе от ареста. Той се оплаква от болки в коляното и гръбнака. В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно – медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието му.

Според председателя на съдебния състав – съдия Галя Георгиева, са налице и категорични доказателства за съпричастността на Атанас Бобоков към престъплението, за което е обвинен. Това става ясно от многобройните свидетелски показания, описващи подробно ролята на мъжа в инкриминираната схема за складиране на опасни отпадъци, без тяхната преработка и обезопасяване. Преди 2 седмици пък бяха представени от прокуратурата и 9 тома нови доказателства за открити 7 756 тона опасен боклук при огледи в 4 области във връзка с разследването срещу престъпната група. Отпадъците бяха намерени в землището на гр. Червен бряг, обл. Плевен, в силажна яма, в с. Рупци, обл. Плевен, в септична яма, в землището на гр. Лом, обл. Монтана, в гр. Плевен, в землището на гр. Шумен и в землището на кв. Кремиковци, гр. София.

Съдебният състав взе решение той да остане задържан под стража и предвид констатациите, извършени от вещите лица, относно здравословното състояние на Атанас Бобоков.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук