Начало закон и ред Задържаха трима души за отглеждане на канабис

Задържаха трима души за отглеждане на канабис

163
0

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. Вчера е извършена проверка на къща в Симитли. В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени на 40 и 68 години от Симитли и 31-годишен от село Самуилово, общ. Петрич. 

В дворно място, прилежащо към къщата са открити засадени три растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5,3 килограма, а при претърсване на жилището са намерени и иззети още 6 килограма канабис и електронна везна с остатъци от канабис по нея. 

В хода на работата по случая е претърсено и жилище в Благоевград, обитавано от 31-годишния мъж от Самуилово, като са намерени и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. 

По случая е образувано досъдебно производство.В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, около 12:00 часа на 14.10.2020 г. в района на учебно заведение в гр. Сандански е намерено и иззето топче от прозрачно фолио, съдържащо около 1,21 грама канабис. 

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 13-годишен младеж от града.На 14.10.2020 г. в района на ул. „Т. Александров“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка на 48-годишен благоевградчанин, у когото е намерена и иззета около 0,7 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук