Начало Спорт.бг Кобрата с мълниеносна реакция след големия скандал

Кобрата с мълниеносна реакция след големия скандал

295
0

Кубрат Пулев излезе с изявление след големия скандал, който се завихри по повод изказването му по адрес на Антъни Джошуа. Припомняме, че Кобрата беше обявен за расист заради шегата, която си позволи спрямо британеца. Когато на пресконференцията вчера беше попитан за силните страни на съперника си за световната титла, българинът каза: „Има много силен удар… Какви други предимства има? Тенът му е по-добър от моя“. 

Думите на Пулев намериха широк отзвук в английските медии, които критикуваха остро българина. Това накара Кобрата да напише изявление и да се извини на всички, които се чувстват засегнати от изказването му за тена на Джошуа. Пулев го публикува в официалния си сайт, като използва случая да честити рождения ден на британеца.

Изявлението на Кубрат Пулев:

„Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!“.

blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук