Начало Новини.бг Студентите започнаха протести срещу Гешев и Борисов

Студентите започнаха протести срещу Гешев и Борисов

196
0

На 99-я ден от протестите срещу управляващите студенти се събраха пред СУ „Климент Охридски“ с искане за оставка на правителството и Иван Гешев. Към инициативата на студентите от Юридическия факултет в СУ, която започна вчера сутринта, се присъединиха техни колеги от УНСС и ТУ в София. „Решихме след 100 дни неуспешни протести да се легитимираме активно. Студентите не искаме това правителство и най-вече този главен прокурор“, обявиха участници в демонстрацията, които са по площадите от първия ден на протестите. 

„Събира ни недоверието, отвратеността от всички гафове, които се случиха пред последните месеци, отношението им, епитетите им… Искаме да покажем, че нямаме нищо общо с това“, заяви студентът от СУ Николай Йорданов. „Свидетели сме на абсурд след абсурд – нещо, което в европейска държава е невъзможно. При първия гаф в Европа си подават оставките и напускат постовете, понасяйки отговорност, но не и у нас“, каза студентът от СУ Иван Гълъбов.

По случай стотния ден от протестите днес ще се проведе петото Велико народно въстание. Митингът в столицата е от 17 ч., на площада пред Президентството. Пред протестиращите в София ще говорят евродепутатите Клеър Дейли, Рамона Стругариу, Иван Синчич и Пол Танг. Те са от различни партии и държави, но подкрепят протестите и гласуваха критичната резолюция на ЕП за България. 

Българите в над 10 германски града също протестират днес.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук