Начало Култура.бг Ако сте в Пловдив, вижте премиерата на Драмата „Закуска в Тифани“

Ако сте в Пловдив, вижте премиерата на Драмата „Закуска в Тифани“

213
0

„Закуска в Тифани“ по романа на Труман Капоти е първата за сезона премиера на голяма сцена на Пловдивския драматичен театър, която ще се състои от 19 часа тази вечер.

Почитателите на театралното изкуство ще станат свидетели на разказ за прелъстителната сила на свободата и за нестихващия копнеж по нея. Главната героиня Холи Голайтли, нарекла себе си „пътничка“, е сред най-сияйните литературни образи на ХХ век. Мъжете, които са я срещнали, с години продължават да виждат силуета ѝ, да чуват светлия ѝ смях, да чакат завръщането ѝ… Онова завръщане, което лекува ранената от красотата мъжка душа.

Спектакълът е премиера за България на едноименния шедьовър на Труман Капоти и е дело на екипа, създал на пловдивска сцена представленията „Дебелянов и ангелите“, „Вълци“ и „Одисей“, а именно – Диана Добрева и Александър Секулов. В главната роля на Холи Голайтли е Климентина Фърцова, студентка в IV курс в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, избрана след кастинг от над 100 кандидатки. В премиерното представление участват още Константин Еленков, Симеон Алексиев, директорът на Пловдивската драма Кръстю Кръстев, Алексей Кожухаров, Добрин Досев, Тодор Дърлянов, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Маргита Гошева и Елена Кабасакалова.

Сценографията е дело на Мира Каланова, а костюмите са резултат от таланта на Марина Райчинова. За музиката се е погрижила Петя Диманова, а автор на хореографията е Деян Георгиев. 

Премиерният спектакъл „Закуска в Тифани“, който се очаква да стане любимото хапче за развлечение и отдих на пловдивската публика, ще се играе също и утре – 20 октомври. През ноември има също две дати – 9-и и 28-и. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук