Начало Новини.бг Нов обновен участък на бул. “Тодор Каблешков“ отварят на 23 октомври

Нов обновен участък на бул. “Тодор Каблешков“ отварят на 23 октомври

216
0

„На 23 октомври ще бъде пуснато движението по обновения  от бул. “България“ до ул. “Боянски водопад“. След това за период от около две седмици ще се работи за довършване на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Костенски водопад“ до ул. “Делян Белишки“, която е малко преди кръстовището с ул. “Луи Айер“. Това съобщи инж. Ангел Джоргов, заместник-кметът по строителство в Стноличната община.

Реконструкцията на кръстовището при ул. „Луи Айер“ и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат извършени през следващата година.

Строителните дейности при изграждане на разширението на булеварда при първите три етапа е трябвало да се съобразят с изпълнението на газопровод и топлофикационен колектор, както и с отклонения за прилежащите сгради в района.

Бул. “Тодор Каблешков“ е част от вътрешния градски ринг и е един от най-натоварените. Разширението му е важно за извеждането на трафика от центъра на града.

След реконструкцията булевардът ще има нови тротоари, велоалея, и три платна в посока за движение. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата.

С цел да по-малко затруднение в придвижването и осигуряване на връзки с прилежащите жилищни квартали строителните дейности се извършват на етапи в определени участъци.

Радио София;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук