Начало Култура.бг „Турандот“ на Парма ОперАрт и Варненската опера гостува в зала 1 на...

„Турандот“ на Парма ОперАрт и Варненската опера гостува в зала 1 на НДК

212
0

Българското оперно чудо Цветелина Василева влиза в ролята на принцеса Турандот в мащабната продукция на Парма ОперАрт и Държавната опера във Варна на 25 октомври в зала 1 на НДК, научи ДУМА от Йоана Иванова, пиар и артистичен мениджър на „Монте мюзик“. Излизането на постановката на софийска сцена беше забавено заради пандемията от коронавирус. Към днешна дата Националният дворец на културата е създал идеални условия за провеждане на мероприятия – капацитетът на зала 1 е редуциран три пъти, спазват се всички изисквания за дезинфекция, а почитателите на класическото изкуство спокойно може да се насладят на последната опера на възхитителния Пучини. Лиричната драма в три действия е по едноименната пиеса на Карло Гоци. 

За талантливата Цветелина Василева вратите към международната сцена се отварят широко, след като критиката я определя като най-голямото оперно откритие на международния фестивал в Уексфорд, Ирландия. Следват многобройни успешни премиери в различни части на света. 

Тенорът Иван Момиров ще се превъплъти в ролята на влюбения Калаф, ще изпълни eмблематичната ария „Nessun Dorma“ и ще разтопи леденото сърце на принцесата. В София, както и на премиерите в Парма и Варна, ролята на Лиу ще изпълни великолепната солистка на Варненската опера Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас покани за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 г. Останалите роли защитават подобаващо Христо Ганевски – Император, Деян Вачков – Тимур, Венцислав Анастасов – Пинг, Момчил Караиванов – Панг, Пламен Долапчиев – Понг, Свилен Николов – Мандарин. Участват оркестър, хор и балет на Варненската опера, както и Варненската детско-юношеска опера. Диригент е маестро Найден Тодоров. Режисьорската концепция на Кузман Попов и Еди Ловалио следва класическите оперни образци.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук