Начало Доктор.бг Болницата в Бургас търси доброволци в помощ на Covid отделението

Болницата в Бургас търси доброволци в помощ на Covid отделението

179
0

Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас призовава лекари и обикновени граждани да станат доброволци в помощ на Covid отделението. 36 души са настанени в него в момента, като предстои разкриването на нови 24 легла.

Призив за доброволци, които да помогнат на лекарите в Covid отделението, които изнемогват от постоянния извънреден труд и се затрудняват да обгрижват пациентите, отправи още през седмицата директорът на болницата д-р Бойко Миразчийски:

„Като бройка минимумът, който ни трябва, са шест сестри, за да може да покрием спокойно дежурствата и да осигурим обслужване на пациентите в този обем, в който се нуждаят пациентите, защото ние сега сме покрили дежурствата с по една сестра, но нали разбирате, една сестра на 15 души е трудно обслужването на тези пациенти и качеството на медицината всъщност в този случай пада. От друга страна по същия начин е и с лекарите, защото ние сега в момента имаме един лекар, който обслужва тези 30 пациента на дежурство“.

Призивът на болницата е най-вече към новозавършилите млади лекари от цялата страна.

Те могат да бъдат назначени веднага на трудов договор, да получават заплата и допълнително възнаграждение за работа с Covid пациенти.

Студенти-медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности също могат да бъдат назначени.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук