Начало Новини.бг Пускат отново тировете през „Витиня“

Пускат отново тировете през „Витиня“

191
0

От 2 ноември тир-овете вече ще могат да пътуват и през прохода „Витиня“, съобщи директорът на Областно пътно управление Монтана инж. Илия Илиев. В момента тир-овете от Видин за София преминават през прохода „Петрохан“. 
„От 2 ноември трафикът ще бъде пренасочен по път I-1“.Заради натовареното движение се бави ремонтът на пътя от Благово към село Боровци, посочи Илиян Илиев. Започва и рехабилитацията на пътя от Благово до Монтана. Инвестицията на 7,2 – километровата отсечка е за над 6,6 млн. лв. с ДДС. Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата „Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020“, чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и е част от проект „Долж – Монтана: Съвместни стъпки за по-добра свързаност“. Областният управител на Монтана Росен Белчев пожела успех на строителите:  „С тази рехабилитация се цели удобство на хората, които пътуват през тези участъци. Надяваме с след това да бъдат и по-безопасни нашите пътища.“

Ремонтът на пътя започва от района на язовир „Чернила“ до разклона на пътя за Лом, пресечката с булевард „Трети март“, каза инж. Христо Петров, началник на отдел в дирекция на АПИ:
„Ще се положат два изцяло нови асфалтово-бетонни пласта, ще се подсили асфалтово-бетоновата конструкция, ще се подобри отводняването, ще се изпълнят изцяло нови мантинели, знаци и маркировки…“
Пътят е важен за Монтана, тъй като преминава през голяма индустриална зона в града, където работят много фирми, каза кметът на Монтана Златко Живков.
Цялата отсечка от Благово до Монтана се очаква да бъде готова до лятото на следващата година, обещаха от строителната фирма.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук