Начало Спорт.бг Бивши спортисти почетоха символа на Момчилград

Бивши спортисти почетоха символа на Момчилград

241
0

Бивши спортисти обединени от най-популярния спорт – футбола, отдадоха почит към символа на Момчилград Наим Сюлейманоглу на 25 октомври.

Водени от главния мениджър на „Сливнишки герой“ Венци Рангелов те поднесоха венец на паметника на Джобния Херкулес. Събитието бе уважено от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, кмета на община Момчилград г-жа Илкнур Кязим и председателя на общинския съвет на общината г-н Ерсин Хасан.

В изказването си Рангелов акцентира, че спортът е доказан световен феномен като посланик на мира и обединител на различни религии и етноси. Той пожела подобни събития да намерят последователи сред младите, за да не се забравят спортисти и личности допринесли за популярността на България. От името на групата бивши спортисти благодари за доброто гостоприемство на домакините от хотелски комплекс „КОНАКА“, както и на местната общинска управа и г-н Хасан Азис за доброто посрещане.

На свой ред кметът на община Кърджали изказа задоволството си от този жест и заяви, че това е показателен пример за толерантност и отношение към всеки, независимо от възгледи, религия и етност. Сподели още, че това е и мотото на неговия град. Г-жа Кязим също благодари за оказаната чест към техния градски символ Наим Сюлейманоглу и отправи покана към групата за ново посещение.

В заключение Венци Рангелов подари на Хасан Азис футболен екип на националния отбор. След края на събитието на градския стадион се проведе и демонстративен мач, който завърши 2:2.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук