Начало Новини.бг За 14 дни затварят нощните заведения в Благоевград

За 14 дни затварят нощните заведения в Благоевград

178
0

Затвориха нощните заведения и в Благоевград . Забраната е за 14 дни. В болниците в областта са забранени плановите операции, а в Гоце Делчев и Якоруда е в сила вечерен час за непълнолетните. Въпреки това и днес Благоевград е сред областите с най-много новозаразени.  

„Единодушно от членовете на щаба беше взето решение да бъдат преустановени посещенията в дискотеки, нощни заведения на територията на областта в рамките на 14 дни“, каза Бисер Михайлов от Областния кризисен щаб.   Ръководствата на дискотеките и барове в Благоевград масово отказаха да коментират новата забрана, но посочиха, че затварянето ще е пагубно за бизнеса им.

Според младите хора обаче решението на областния щаб изглежда логично.   А междувременно най-натоварени продължават да са болниците в Сандански и Гоце Делчев. Там свободните легла са съвсем малко, като се прави всичко възможно да няма върнати пациенти.    „Но пак казвам процесът е динамичен, има много постъпили, но има и изписани, които освобождават легла“, каза директорът на РЗИ Благоевград Калоян Калоянов.  

396 проверки са извършили в последната седмица екипите на здравната инспекция. съставени са 18 акта, като най-честото нарушение е свързано с неносене на предпазна маска на закрито обществено място и неспазване на дистанция.   

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук