Начало Новини.бг Щабът решава днес да затвори ли дискотеките в Пловдив

Щабът решава днес да затвори ли дискотеките в Пловдив

297
0

Областният кризисен щаб в Пловдив трябва да реши днес дали да затвори нощните заведения в града и региона, за да се намали размахът на епидемията от коронавирус. 

По настояване на столичния кмет Йорданка Фандъкова барове, клубове и дискотеки в София хлопнаха кепенци в неделя. Заповедта за временното затваряне ще важи две седмици – до 8 ноември. Още в събота пък затвориха заведенията в Перник, Сливен и Шумен по решение на местните кризисни щабове. Вчера това се случи и в Благоевград. 

Градът под тепетата изпревари заповедта на здравния министър за ограничаване с 50% на капацитета на нощните барове и дискотеки, както и увеличаването на дистанцията в тях.

Въпросът е дали днес ще се пристъпи към по-решителната крачка за тяхното затваряне 

„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа  ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров,  за да  преценим ситуацията и  да се обсъдят  допълнителни противоепидемични мерки“, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Припомняме, че внезапна проверка на пловдивската полиция, РЗИ, БАБХ и Инспекцията по труда по нощните локали в събота срещу неделя показа, че противоепидемичните мерки в някои от тях се спазват 5 за 4. В дискотека в Първомай например бе констатирано, че в малките часове вътре купонясват 87 души, при капацитет от 70, при това без ограничението с 50 на сто.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук