Начало Новини.бг Засилват контрола за носене на маски в междуградските автобуси

Засилват контрола за носене на маски в междуградските автобуси

157
0

Броят на посетителите на спортни събития ще се намали от 50 на 30 %. Това решение взеха участниците в общинския кризисен щаб в Бургас днес. Освен това ще бъдат ограничени мероприятията в пенсионерските клубове, а предстоящите културни и спортни събития ще бъдат селектирани, съобразно очакваната аудитория и големината на залите.

На този етап не стои на дневен ред затварянето на ресторанти и нощни заведения в града.

Дезинфекционна станция разполага с достатъчно дезинфекционни материали и техника. Ще се извърши вътрешно пренасочване на служители от други общински структури и предприятия към нея, за подсилване на екипа с цел по-честа дезинфекция на публични пространства, входове на болници, училища и детски градини. 

Община Бургас ще поръча нови 2000 комбинирани бързи тестове, заради заявки от учебни и социални заведения. Тяхната ефективност беше доказана до този момент.

Контролът за носенето на маски в градския транспорт ще продължи съвместно с полицията. Той ще се разшири и в междуградския транспорт, заради постъпили сигнали за неспазване заповедта на министъра.

Планираното официално откриване на Детския научен център на Морска гара се отменя. Обектът ще заработи от петък при стриктни правила за дезинфекция и допускане на определен брой посетители на час. Правилата ще бъдат оповестени утре. 

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук