Начало Новини.бг Близо 300 служители от системата на МВР протестираха мълчаливо пред Съдебната палата...

Близо 300 служители от системата на МВР протестираха мълчаливо пред Съдебната палата в Бургас

150
0

Близо 300 служители от системата на МВР се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Бургас. Огнеборци, гранични полицаи, както и техни колеги от Сливен и Ямбол също подкрепиха протестните действия. Основното искане на протестиращите е да получат увеличение на заплатите до 30 на 100, както на служителите работещи на първа линия с болни от Covid- 19. 

За увеличение на основните работни заплати, които в момента са 966 лв., настояват от най-големия синдикат в системата.  Генади Тенев обясни:

34 дирекции, администрации им беше увеличено възнаграждението с 30 % от първи август със задна дата. Служителите на МВР го приеха като обида, тъй като не бяхме включени в него.

Без огнеборците и граничните полицаи, 2 награди по 600 лева са получили останалите полицейските служители от началото на извънредното положение:

Никой не вижда, че при ситуации, когато трябва да се пренася болен, а този болен не се знае дали е позитивен или негативен. Огнеборците участват в неговото  пренасяне. От началото на пандемията всяка заповед на тогавашния министър Ананиев се свеждаше до изпълнение на служителите на МВР. КПП-тата, проверявахме карантинирани лица, какво ли още не.

Отговор на изпратените писма до Министерството на вътрешните работи за увеличаване на заплатите най-късно от 1-и януари до момента няма, казаха още от синдиката на служителите в МВР

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук