Начало Новини.бг БСП: Кабинетът претърпя пълен бюджетен провал

БСП: Кабинетът претърпя пълен бюджетен провал

235
0

Правителството на Бойко Борисов претърпя пълен провал и в бюджетно отношение, е оценката на БСП. „Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите“, коментираха членове на ИБ на БСП, които проведоха заседание заедно с левите народни представители от комисията по бюджет и финанси. Те обсъдиха актуализацията на бюджета за 2020 г. и финансовата рамка за 2021 г.

Социалистите са категорични, че предлаганият от управлявашите бюджет ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България – доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. 

„Бюджетът за догодина е предизборен. Правен е като за последно, не решава нито един проблем на последиците от ковидкризата“, коментира за ДУМА председателят на съвета по икономика към НС на БСП Димитър Данчев след първото заседание на структурата. Той е категоричен, че кабинетът не предлага и нищо ново за бизнеса, освен мярката 60/40, която доказано не работи. Констатацията на икономическия съвет е, че много малка част от бизнеса се е възползвала от предлаганите от правителството кредити до 300 000 лв., които могат да ползват малките и средни предприятия. Същото се отнася и до заемите до 4500 лв. за физически лица, пострадали от пандемията.

До края на седмицата икономическият съвет ще предложи на ИБ на БСП свои алтернативни мерки за преодоляване на кризата.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук