Начало Доктор.бг Над 2200 нови с КОВИД-19, болници издирват персонал

Над 2200 нови с КОВИД-19, болници издирват персонал

168
0

Почти всяко трето изследване за КОВИД-19 във вторник бе положителено – 29,28% от 7659 теста. За пръв път починалите от коронавирусната инфекция са 46 за денонощие, в реанимация вече са 149 души, което също е черен рекорд.

На фона на тази обстановка очаквано болниците в страната изпитват сериозни затруднения заради недостиг на медицински персонал. ВМА апелира за помощ от доброволци и се обърна към всички студенти от последните курсове по медицина, здравни грижи, специализанти и граждани с немедицинско образование с молба да подкрепят екипите им в битката с КОВИД-19. Ден по-рано Военната болница в Сливен обяви, че търси доброволци санитари и медицински сестри за ковидотделението.

За последните две денонощия общият брой на заразения медицински персонал в „Пирогов“ е 61, обяви разтревожен директорът проф. Асен Балтов. Болницата започна преразпределение на етажите и два от тях ще бъдат отделени само за КОВИД-19, като единият етаж е за пациентите, а другият – за заразените медицински служители на „Пирогов“. В момента заради липса на персонал в една от най-големите болници не работят 3 клиники. Не е изключено и „Порогов“ да помоли за помощ млади специалисти, които да работят в секторите извън КОВИД. Проф. Балтов за пореден път призова за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Иначе няма да можем да лекуваме никого, предупреди лекарят.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук