Начало Новини.бг Под натиск Караянчева допусна журналистите до депутатите

Под натиск Караянчева допусна журналистите до депутатите

151
0

Цвета Караянчева не издържа на натиска на журналистите и отвори Народното събрание за по-пълен достъп на медиите. До това решение се стигна след серия от петиции и сигнали, които репортерите, отразяващи работата на депутатите, разпратиха до институциите. След като медиите получиха достъп първо до т.н. Клуб на народния представител и до пленарната зала, миналата седмица стана ясно, че те могат да посещават стаите на депутатите и на парламентарните групи.

Припомняме, че с преместването на пленарната зала в бившия партиен дом журналистите бяха настанени в стая, намираща се три етажа под залата и стаите на парламентарните групи. По този начин достъпът до депутатите, министрите или гостите на парламента беше отрязан. Медиите можеха да следят работата на НС само на два монитора в пресцентъра.

БСП няколко пъти постави проблема в пленарната зала с настояване да бъдат осигурени нормални условия за работа на медиите. Караянчева се оправдаваше, че пленарната зала не е конструирана от нея и инженерите са решили как и къде да се направи.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук