Начало образование.бг Над 17 хиляди гимназисти в Бургаско учат дистанционно от днес

Над 17 хиляди гимназисти в Бургаско учат дистанционно от днес

253
0

Всички училища от гимназиалния етап на обучение в Бургаско от днес преминават  на онлайн обучение. След заповед на министъра на здравеопазването това е в сила в цялата страна.

Извън тези учебни заведения няма постъпили искания от директори на други училища в региона за преминаване на работа от дистанция, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева. Близо 17 хиляди ученици  в областта ще се обучават дистанционно, а 11 хиляди  от тях са в Община Бургас.

Учителите  могат да преподават от дома си или от училище. Учениците, които нямат устройства ще получат такива, така, както бе миналата учебна година, нови ще има и за учителите:

“ Със заповед на министъра на образованието за всяко училище има предвидени средства за закупуването на лаптопи с определени параметри. Ако учебното заведение иска да закупи техника с по – добри параметри ще трябва да доплати със средства от училищния бюджет. „

Няма проблем в момента с осигуряването на заместници на учителите, които са болни или са под карантина, увери инж Илиева.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук