Начало Доктор.бг Проф. Кантарджиев: Очила, маски, правилно хранене, физическа активност и добри емоции срещу...

Проф. Кантарджиев: Очила, маски, правилно хранене, физическа активност и добри емоции срещу COVID-19

182
0

„Противоречивото говорене е най-опасно за обществото. Никой не се е задушил от маска, но може да се прочете какво ли не. Всички знаем, че не е приятно, но трябва да мислим за здравето на семейството и на околния. Когато някой е с маска и разговаря от разстояние, значи уважава другия и пази здравето му“. Това обясни на редовния седмичен брифинг директорът на НЦЗПБ проф. д-р Тодор Кантарджиев.  

„Маската може да те запази 30 и повече процента. Зависи от качеството ѝ. Да не се предозира Витамин Д и да не се използват имуностимулатори постоянно, по-добре е с правилно хранене, физическа активност и добри емоции. Който не издържа, да не гледа за коронавируса какво става по света“, прикани той.  

„Преекспонирането доведе до страх и недоверие в хората, затова хората с удоволствие слушат ненаучни публикации. Маските ще спасят от коронавирус, най-важното е контрола и самоконтрола. В момента случаите са толкова много, че ако не се възприемат бързите антигенни тестове, няма как“, каза още проф. Кантарджиев.  

„БАБХ трябва да се включи в контрола на носене на маски в магазините и приготвянето на храна в ресторантите, кетъринга и доставките.

Докато може винаги отворен прозорец в градския транспорт и винаги носене на маска, няма как да има отстояние между хората. Носете и очила на работа, пазят както маските“, посъветва проф. Тодор Кантарджиев.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук