Начало Култура.бг Вицепремиерът Николова връчи награда ИКАР на режисьора Никола Петков

Вицепремиерът Николова връчи награда ИКАР на режисьора Никола Петков

182
0

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова връчи награда ИКАР на режисьора ветеран Никола Петков. Тя му поднесе отличието „За чест и достойнство“, като заяви, че с богатата си творческа биография, със своите близо 150 постановки, които носят много усмивки на зрителите, с филмовите си отличия той демонстрира истинска самоотверженост в изкуството, всеотдайност и висок професионализъм, научихме от пресцентъра на Туристическото министерство.

Министър Николова изказа благодарностите си към режисьора, затова че продължава да организира и вдъхновява творци от своето поколение като основател на групата „Артисти със сребро в косите“. И допълни, че с книгите си поддържа жива паметта за театъра в България чрез личностите в него, съхранили най-добрите образци на изкуството и човешкото достойнство.

Вицепремиерът поздрави всички сценични творци и техническите екипи за силния им дух, поставен на изпитание от глобалната криза. Културата, както и туризмът, са сред най-засегнатите социални сфери, но твърдо вярвам, че с мерките, предприети от правителството, и с общи усилия е възможен рестарт при стриктно спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания, уточни тя.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук