Начало Доктор.бг Здравният министър се закани: Ще режам парите на болници, които отказват да...

Здравният министър се закани: Ще режам парите на болници, които отказват да приемат пациенти с коронавирус

206
0

Здравният министър поиска оставката на директора на Четвърта градска болница в столицата. Причината – отказът му да хоспитализира пациент с коронавирус.

Решението си проф. Костадин Ангелов съобщи във Facebook. В личния си профил здравният министър посочи и мотива – в репортажа на Българската национална телевизия директорът на болницата няколко пъти е излъгал.

Репортажът предизвика бурни реакции на възмущение в социалните мрежи, след публикуването си снощи. В него се показва как протича едно дежурство с линейка в Спешната помощ. Шокиращото е, че директорът на Четвърта градска болница отказва да приеме пациент с COVID-19, чието състояние се е влошило. В крайна сметка болният бива хоспитализиран по преценка на лекар и въпреки отказа на директора.

„Министерството е казало още в началото на пандемията „тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация“. Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си „чисти болници“. Няма да стане!“, категоричен е министър Ангелов.

Той настоява кметът Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска, защото според него: има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение.

Здравният министър заявява още, че ще внесе в Народното събрание законов текст за болници, отказващи да откриват легла за заразени с коронавирус, според който тези болници няма да работят с НЗОК.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук