Начало Новини.бг Мобилни пунктове в Стара Загора събират опасни битови отпадъци

Мобилни пунктове в Стара Загора събират опасни битови отпадъци

255
0

Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе за трети път в Стара Загора.

Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства – на 3 ноември (вторник) от 10 до 16:00 часа, на паркинга на парк „Зеления клин“ и на 4 ноември (сряда), на паркинга на парк „Артилерийски“ (от страната на ул. „Одринска епопея“).

В мобилните пунктове гражданите могат да предават: лекарства с изтекъл срок на годност; живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали, разтворители; остатъци от строителна химия – лепила, пяна, силикон и др.; домакински препарати / битова химия; фотографски материали; киселини / основи; мастила; празни опаковки, обозначени със символите за опасност; препарати за растителна защита и борба с вредители. Опасните отпадъци се приемат безвъзмездно.

По време на кампанията „БалБок Инженеринг“ АД ще представи иновативна мобилна лаборатория и ще бъдат направени демонстрации за идентифициране на опасни отпадъци с неизвестен състав и произход.

Кампанията ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, свързани с предотвратяване разпространението на COVID – 19.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук