Начало Село.бг Шестокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НЧ“Св. св. Кирил...

Шестокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НЧ“Св. св. Кирил и Методий 1919″ – Две могили с приветствие по повод 1 ноември

288
0

Уважаеми учители и културни дейци, книжовници и просветители,

В навечерието сме на един от най- светлите български празници.

Ние от НЧ“Св. св Кирил и Методий 1919″ и учениците от 6 „б’ клас при СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Две могили, Ви поздравяваме по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

На тази дата изразяваме своята почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Свеждаме глави пред първоучителите на Националното възраждане и освободителните борби, пред тези, които завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие.Векове наред светлината на знанието озарява пътя ни напред и укрепва вярата ни, че можем да победим злините и да се опазим като народ със свой език и история.Днес, повече от всякога имаме нужда от духовна упора. Защото духовното отстъпва мястото си на ежедневието и битовизмите, на материалното и комерсиалното. Но ние вярваме, че и днес има хора, които въпреки новите мерки за ценности, продължават да вярват в чистотата и силата на духовното. Няма по-голям заряд от извисяването на ценностите и идеалите, които, сигурни сме, че всеки един от нас носи. Защото ние сме наследници на напредничави и прогресивни предци, за които духовното развитие и израстване е било основен приоритет.И днес потомците на Паисий Хилендарски продължават да вярват, че мярката за духовно израстване на една нация е нейната култура, образование, и традиции. Примерът на народните будители е нашия най-верен нравствен спътник за безкористна служба в името на добруването на българския народ.

На всички вас, съвременни просветители, които запалвате искрата на любовта към книгите и познанието, пожелаваме здраве, силен дух и светлина, за да показвате пътя, по който да върви българския народ.

Честит празник!

rousse.info; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук