Начало Новини.бг Всички нощни заведения ли затварят в 23:30 ч. в Пловдив?

Всички нощни заведения ли затварят в 23:30 ч. в Пловдив?

206
0

На 25 октомври излезе решение на Областния кризисен щаб заведенията, които са регистрирани в БАБХ като коктейл-барове, да работят до 23:30 часа. Волно или не, в заповедта се оставя вратичка относно работното време, тъй като 90% от питейните заведения са регистрирани не като коктейл-барове, а като кафе-аперитиви и ресторанти. По този начин проверяващите служители на РЗИ и полицията в града под тепетата не могат да извършват служебните си задължения, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Собствениците на заведения заявявали на органите на реда, че не могат да бъдат санкционирани или затворени за просрочено работно време, защото щяло да се получи противоречие с решението, издадено от местния щаб, понеже са регистрирани като кафе-аперитиви. В заповедта изрично трябва да се посочат обектите и да бъдат включени категориите –  кафе-аперитиви и ресторанти.

Леглата в COVID отделенията в болниците намаляват, медицинският персонал е на предела на силите си, Пловдив удари дъното с черната статистика, броят на заразените всеки ден расте със стряскащи темпове, подобни грешки за работния процес в заведенията са недопустими. Колкото и важен да е бизнесът, здравето на пловдивчани е над всичко.

Plovdiv24;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук