Начало Новини.бг Извънредно! Болната от COVID-19 Корнелия Нинова проговори от болницата

Извънредно! Болната от COVID-19 Корнелия Нинова проговори от болницата

246
0

Четвърти ден съм на системи. Температурата понамаля, но другите симптоми си ги имам, коментира състоянието си пред Фокус от болницата лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се лекува от коронавирус във ВМА.

Тя благодари на целия медицински персонал. „Личи им, че са изморени, но са много всеотдайни към пациентите“, допълни тя.

И обясни и защо се е наложило да бъде хоспитализирана: „В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират“, разказа още Нинова.

За да се подобри, тя е получила скъпия Ремдесивир, пише лупа.бг. Освен това се лекува и с Veklury, чийто флакон струва над 300 долара, по последните данни на производителя Gilead. Дозите, предвидени у нас до края на януари догодина, са за около 6000 души, при това ако всички те карат само един курс, а не 2. 

Хората да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите и да бъдат дисциплинирани. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за състоянието си и коронавируса, предава „Фокус“.

Корнелия Нинова се обърна и към българите: „Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж“.

Лидерът на БСП даде информация и за заразените с коронавирус депутати. „От вчера е Богдан Боцев. Чух го, той няма изразени силни симптоми и си е вкъщи. Лекува се домашно. Други засега нямаме“, добави Корнелия Нинова. Тя изрази надежда да няма повече заразени народни представители.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук