Начало Култура.бг Ако сте в Пловдив, идете да се посмеете на театър

Ако сте в Пловдив, идете да се посмеете на театър

182
0

В тази мрачна ноемврийска вечер, обещаваме да се смеете през сълзи с моноспектакъла на Албена Колева „Мартин, Данчо и майка им“ в Драматичния театър.

Екстремна доза смях очаква любителите на театралното изкуство тази вечер. В Камерната зала на Драматичния театър сцената ще превземе актрисата Албена Колева, за да представи „Мартин, Данчо и майка им“ – моноспектакъл с автор и режисьор Камен Донев. 

Обстановката ще отнесе зрителите към родното Черноморие. Всъщност под слънчевия чадър в моноспектакъла е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата ще завихри около себе си, е достатъчна да изпълни сцената и да взриви от смях присъстващите в салона.

В постановката „Мартин, Да​нчо и майка им” се разказва за една жена, впримчена в убийствената рутина на ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка. Всичко това се случва на един от черноморските плажове.

Героинята на Албена хока синовете си, дава им невинаги най-подходящите уроци по добри маниери, слуша по надутия до дупка транзистор Кайли Миноуг и Лили Иванова, гръмко говори по мобилния телефон с мъжа си и своята съседка Ваня, така че я чува целият плаж. На всички е ясно, че се опитва да се избави от комплексите си като всяка провинциалистка. Постепенно на зрителя му става жал за нея и за изтормозените.

В постановката има един символичен образ ​- жълтата възглавничка. Тя е причина за цялата драма и е първоначално символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята. Отплавайки далеч по вълните, тя става олицетворение на волността и приключението, които ни правят способни да се освободим поне за миг от житейските проблеми.

Моноспектакълът е написан по действителен случай. От един банален житейски сюжет, благодарение на усета си към абсурдността в битието, Камен Донев успява да направи едновременно шоу и произведение на изкуството. А музиката, която е дело на Славчо Николов от БТР, изящно допълва атмосферата. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук