Начало Култура.бг Вихра Григорова представя изложба „Между изгрева и залеза“

Вихра Григорова представя изложба „Между изгрева и залеза“

181
0

Вихра Григорова е родена в Пловдив. Завършила е Националната художествена академия в класа на проф. Мито Гановски. Специалността ѝ е „Стенопис“. Работи предимно пейзаж и натюрморт, има над 30 самостоятелни изложби, участва в общи изложби в България и чужбина. Излагала е в Берлин, Прага, Виена, Братислава и Бейрут. Участва в пленери в Русия, Унгария, Македония и България.

През 2009 година печели конкурса за кураторски проект за Националните есенни изложби в Стария град и реализира проекта си със заглавие „Светът отвътре – светът отвън“, номиниран за награда Пловдив през 2010 г.

Вихра Григорова е споделяла неколкократно, че най-голямото признание за нея е награда „Пловдив“, която получава през 2014-та година и посвещава на баща си – пейзажиста Петър Григоров.

Участва във всички изложби на Дружеството на пловдивските художници, участва в редица пленери в страната – Пловдив, Сливен, Раднево, Царево, Брацигово, Велинград, Ситово, Стрелча, Смолян и др.

Вихра Григорова е позната като художник, уредник в ГХГ Пловдив, национален експерт-оценител на произведения на изкуството, утвърден от Министерството на културата.

Свободно ползва английски, руски, немски и френски език. Член е и гуверньор на международната женска организация Сороптимист Интернешънъл и е била президент за България един мандат по став, до октомври 2016-та година.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук