Начало Новини.бг Заведенията в Плевен с работно време до 22.30 часа

Заведенията в Плевен с работно време до 22.30 часа

277
0

В Плевен ограничиха работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 22.30 ч. В Областния оперативен щаб отчетоха увеличаване броя на заболелите от коронавирус в областта.

Новото изискване за края на работния ден до 22.30 е задължителен за кафенета, ресторанти и питейни заведения на територията на област Плевен. Обмисля се ползването на новооткрита болница за рехабилитация и продължително лечение в центъра на плевенското село Тученица да стане за лечение на заболели с Covid- 19.

Идеята е част от диагностицираните случаи с Covid- 19 да бъдат пренасочвани, като по този начин се подпомогнат болничните заведения в областния град.

Ще бъде сформирана работна група, която да подготви и предложи конкретни екипи за работа на новата структура е решил още Щабът.

Областният управител Мирослав Петров, който е и председател на Областния щаб, е предложил сформиране на доброволчески екипи.

Те ще бъдат разпределени така, че да подпомогнат работата на екипите в РЗИ – Плевен и Университетската болница „Д-р Георги Странски“.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук