Начало Новини.бг Карантина в Гърция, на Кулата през нощта ще могат да влизат само...

Карантина в Гърция, на Кулата през нощта ще могат да влизат само гърци

168
0

Северна Гърция и област Атика са под карантина за един месец, а в Солун и Серес се излиза само с разрешение.

Затворено е летището в Солун. Задължително е носенето на маски навън, въведен е и вечерен час.

От тази сутрин и за 14 дни областите Солун и Серес са под пълна карантина. Излизане от домовете само с изпращане на телефонно съобщение за причината за движение. Отиващите на работа също с декларация от работодателя. С документ за излизане са също учениците, понеже основните училища са на присъствено обучение. Напускането на Солун и Серес е възможно само при извънредни причини. Вечерният час е от 21 до 5 сутринта. В тези два района е позволено до два пътника в автомобил и то с маска. Всички търговски обекти, с изключение на хранителните магазини и аптеки, са затворени.

Говорителят на правителството  Стелиос Пецас не изключва дори пълна карантина за цялата страна при влошена епидемологична обстановка:

„Мерките,които наложихме тези дни ги прилагаме по-рано от другите европейски страни,дори няколко седмици по-рано, за да имаме по-обнадеждаващ декември. Такава е стратегията ни. Ако спазваме стриктно ограниченията,действително през декември ще сме оптимисти. При неспазваме на мерките тогава ще се наложи да въведем повече забрани.“

Леко по-облекчени са мерките в областите Атика и Северна Гърция, където не е необходимо разрешение за излизане от домовете и търговските обекти работят.

Видимо е засилено присъствието на полиция по улиците. Масово проверяват и глобяват за нарушения.

От вторник вечер в Гърция през граничния пункт при Кулата ще може да се влиза само през деня,информират от Гранична полиция.

Гръцките гранични власти информирали колегите си, че от от 21 до 5 часа сутринта ще бъдат пропускани за влизане в Гърция само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до сутринта.

Ограничението ще продължи до 17 ноември.

Товарните автомобили ще преминават без промяна както досега.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук