Начало Култура.бг Картини на известни български творци показват в пещерската галерия

Картини на известни български творци показват в пещерската галерия

200
0

Костадин Ненков откри изложба с лична колекция „Графика“ в градската художествена галерия в Пещера. Уникалната изложба включва 66 произведения на 37 популярни аавтора сред които личат имената на Евтим Томов, Георги Герасимов, Златка Дъбова, Юли Минчев, Стоимен Стоилов, Живко Мутавчиев, Милен Личков, Цветан Радулов и др.

Произведенията са събирани в период на 10 години и ще бъдат видени от почитатели на графиката за пръв път. Ненков е общувал с десетки художници популярни в страната и чужбина и е събирал своята колекция от колекционери, лично от авторите, картинни галерии и частни изложби.


Да уважат желанието на Костадин Ненков да издаде и покаже на зрителите тези графики, в галерията пристигнаха кметът на Общината Йордан Младенов и Елена Рядкова- зам.-кмет.
В приветствието си към присъстващите и автора на изложбата Младенов подчерта, че е “ сигурен, че тази изложба ще поеме в различни дестинации в страната, заради своята самобитност и уникалност“.

Peshtera prim  припомня, че Костадин Ненков е радетел на идеята да бъде реабилитирана и възстановена голямата награда на името на проф. Веселин Стайков.
Авторът на изложбата подари на художествената галерия произведението „Пейзаж от с. Славовица“ на галерията в Пещера. Картината е на Цветан Радулов- създател на художествената галерия в Пазарджик.

Гостите разгледаха изложените картини под звуците на флейта в изпълнение на Христина Станоева.

Картини на известни български творци показват в пещерската галерияНовиниИнформация

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук