Начало Култура.бг За Стефан Мавродиев наистина „Любовта е лудост“, но човек не е пълноценен...

За Стефан Мавродиев наистина „Любовта е лудост“, но човек не е пълноценен без нея (ВИДЕО)

290
0

Актьор, режисьор и поет – Стефан Мавродиев говори в предаването на Канал 3 „Другото лице“ за Варна, театъра и живота.  

Връща се във Варна лятото за фестивалите. Боли го като види жестока намеса в атмосферата на града, като визира постройки близо до морето. „Варна има специална своя атмосфера. Варна е началото.“   В града има силна актьорска традиция. Казва, че се е учил от Алла Герова още като дете. Мавродиев отбеляза, че тогава въображението е било поставено на пиедестал, а не бита. Той отбеляза, че с такова начало му е било лесно да направи актьорска кариера.

Той твърди, че винаги е искал това, в което е участвал, да бъде уникално. Целта му е била да влиза в различните области от живота на човека и да влиза в различни роли. В тази връзка той е убеден, че филмите, които са се правели и, в които той е участвал, са брилянтни и няма човек, който да няма желание да ги гледа.

Той посочи като показателни филмите „Докато Ая спеше“ и „Лов на дребни хищници“ на Цветодар Марков.   Прави постановки като режисьор. Мавродиев каза, че не намира разлика между актьорската игра и режисурата. Той отбеляза, че играе заедно с актьорите и допълни, че преди да се появи на бял свят негов проект, той трябва да е готов в главата му.  

Мавродиев има издадени шест стихосбирки. Според него е станало случайно. Въпрос е на притискане. Бил е притиснат до невъзможност и затова се е обърнал към поезията в такива моменти. Казва обаче, че сега не му се пише, а мисълта му е заета с друго.  

За пандемията Мавродиев каза, че философски погледнато е безумие, да бъдем принудени да сме отчуждени един от друг. Мечтае да се върнат хората в залата и всичко да е както преди. Отчуждението, както той го нарича, прави хората единствено по-неприятни.  

За Стефан Мавродиев наистина „Любовта е лудост“, но човек не е пълноценен без нея.Той получи и наградата за цялостен принос, но смята, че има още какво да даде на театъра. За актьора, театърът е истинския живот!

Цялото интервю ще можете да проследите във видеото.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук