Начало Новини.бг Хората са все по-притеснени от безработицата

Хората са все по-притеснени от безработицата

279
0

Увеличава се песимизмът на българите за увеличаване на безработицата през следващите дванайсет месеца, показва проучване на Националния статистически институт (НСИ). Очакванията по отношение на безработицата на населението и от градовете, и от селата се изместват към по-негативните.

През октомври повечето потребители продължават да оценяват икономическата ситуация в страната като неблагоприятна за спестяване, въпреки че техният дял леко намалява в сравнение с три месеца по-рано. Негативна е и нагласата им по отношение на извършването на разходи за „покупка на кола“, за „покупка или построяване на жилище (вила)“ и за „подобрения в дома“ през следващите дванайсет месеца.

Хората продължават да смятат, че през последната година има покачване на потребителските цени, но с по-слабо темпо спрямо оценките, регистрирани при предходното наблюдение. В същото време и инфлационните им очаквания за следващите 12 месеца са по-слабо изразени.

НСИ отчита, че като цяло през октомври общият показател на доверие на потребителите нараства слабо с 0,8% спрямо нивото му отпреди три месеца.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук