Начало Култура.бг Българи пишат песни с най-добрите в света

Българи пишат песни с най-добрите в света

194
0

Български автори участват за първи път в Song:Expo – най-престижния европейски творчески лагер за писане на музика. Те създават песни заедно с 200 от най-добрите световни композитори, текстописци и продуценти в 50 виртуални студиа.

Song:Expo е сред най-смислените ежегодни творчески инициативи в Европа, която след специален подбор събира на едно място талантливи хора в областта на музиката от всички краища на планетата ни и им създава условия в рамките на седмица да работят заедно. Творческият лагер се провежда обичайно в Норвегия, но тази година заради пандемията се случва в 50 виртуални студия, благодарение на специална онлайн платформа.

Някои от най-уважаваните и успешни мениджъри и продуценти от Азия, САЩ, Швеция, Норвегия и Великобритания участват в сесиите, за да проследят творческия процес, да преслушат новите песни и да дадат конкретни насоки на авторите. Програмата на творческия лагер включва и онлайн лекции на ключови теми, сред които: как се създава световен хит, как да пробиеш на к-поп пазара, бъдещето на музикалната индустрия и други.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук