Начало Новини.бг Защо ручахме жабетата?

Защо ручахме жабетата?

196
0

Родените след 1945 г. поколения българи сме най-щастливите в нашата история. Време без войни, без пикиращи самолети и идващи бомби, без загинали на фронта. По-голямата част от народа ни дълго и искрено вярваше, че строим ново, по-справедливо и прогресивно общество. До момента, когато новият строй зацикли, не намери път напред и с удивителна лекота се предаде. Дойде 10 ноември 1989 г. Преди 31 години.

Недоволните тържествуваха! Те целеха комунизма, но уцелиха България. Мразеха Тодор Живков, но поразиха хан Аспарух. Че и 24 май напоследък! Свалиха от власт комунистите, но докараха СДС и ГЕРБ. Разрушиха реалния социализъм и построеното от него и отново съградиха средновековния феодализъм. Разгониха партийците, но дадоха властта на мутрите. България излезе от Варшавския договор, но моментално я включиха в НАТО. Спасихме се от СИВ, сега сме най-бедните просяци в ЕС. Разкараха омразните активни борци и партизани. Сега негодуваме откъде се взе несметната паплач на новите грабители – тарикати, олигарси, богаташи, ренегати и хранените им калинки и метреси. И ето народът ни, бедните и излъганите отново са недоволни и пълнят улиците и площадите. 

Защо стана така? Дали напразно не ручахме жабетата? Не можеше ли промените да станат някак по-достойно, умно, човешки? Не, не можеше! Цялата човешка история потвърждава само едно. Или си чук, или си наковалня! Силният покорява и изяжда слабия. Налага му волята си, изсмуква всичките му ресурси. И ето ни сега, роби на Големия нов господар! Никой вече не може да оспори убедителните, ужасяващи резултати от това робство, катастрофа навсякъде – демография, икономика, селско стопанство, здравеопазване, образование, наука. Тотално опростачване и неграмотност. Безмилостно покръстване в новата икономическа догма и култура, писменост и език на победителя. 

Защо ручахме жабетата? Какво получиха всички нормални, честни, достойни и работливи българи? Възможността те и децата им да бъдат ратаи и черноработници в чужбина? 

Дали ще изчезне народът ни и България? Кой изкупи райската ни, най-плодородна земя в Европа? Кой и за кого строи супермодерните, огромни жилищни комплекси по цялото Софийско поле и по Черноморието? 

Всеки нов световен господар се е стремял да завоюва целия свят. Наблюдаваме поредната битка на Титаните. И всяка световна империя е загивала, разяждана от вътрешни противоречия и загниване. Дано сегашните българи да дочакат появата на новия Хегемон. И дано той да бъде малко по-милостив, умен и човечен! 

А и дано отнякъде на Земята не долети някоя чужда цивилизация, която да прояви към нас повишен кулинарен интерес! 

Казват, че жабетата били много вкусни, нали? Голям деликатес!

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук