Начало Новини.бг Нинова: Какво още трябва да се случи, за да проумеят управляващите, че...

Нинова: Какво още трябва да се случи, за да проумеят управляващите, че така повече не може?

194
0

Правителството на Борисов изпусна кризата. Сега гаси пожара с мерки на парче, но проблемите искат дългосрочно, държавническо решение. Един от най-важните въпроси е този с кадрите в здравеопазването. Това смята лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя настоява медицинска сестра да стане защитена професия.

Преди дни Нинова отново излезе с 4 предложения за справяне с кризата.

„Медицинска сестра трябва да стане защитена професия. Съществува списък със защитени професии, които са необходими за нормалното функциониране на различни системи в страната. Този списък се актуализира всяка година от правителството. За съжаление въпреки настояването ни, въпреки подадената от Министерството на образованието и науката информация до Министерски съвет, за 2020/2021 правителството на Борисов не включи сестрите в списъка. В него фигурират безспорно редки професии, но не и тази на медицинската сестра“, коментира лидерът  на социалистите.

„Какво още трябва да се случи освен Ковид 19, за да проумеят управляващите, че това не може да продължава така? Не може да мислиш само с хоризонт март 2021 и поредните избори. Системата има нужда от стабилност, а хората от сигурност“, категорична е тя.

Новини.бг;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук