Начало Новини.бг 124-и ден на протест: Борисов ни превърна в заложници на рейтинга си

124-и ден на протест: Борисов ни превърна в заложници на рейтинга си

175
0

„Борисов, ти си провал!“, заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов

„Отровното трио“ и движението на Мая Манолова „Изправисе.бг“ поставиха пред Министерски съвет походни легла под мотото: Леглата не лекуват. Пред стотината протестиращи Манолова каза, че „всички сме заложници на рейтинга на Борисов. Той не смее да наложи по-ефективни мерки срещу covid-19 от страх за популярността си“. Манолова настоя да се вдигне цената на клиничната пътека за лечение на коронавируса, тестовете да станат достъпни и безплатни, да се командироват държавни служители в РЗИ, за да помагат при контролиране на карантината на контактните лица, социалният патронаж за възрастните хора да стане по-ефективен. 

 „Изминаха осем месеца. Сегашният министър беше назначен от Борисов като професионалист, но вместо да заработи той излиза и назидателно ни се кара. Ясно е, че Борисов се крие зад бушоните си и затова се беше скрил зад министъра. Трябва да поемат отговорност. За тези осем месеца се ражда едно бебе, а те  родиха хаос.  През март можеха да се простят много неща, в крайна сметка светът не беше подготвен за заразата. Нека си спомним, че при 11 случая на заразени беше затворена държавата. 10 милионна Гърция при 3 хиляди положителни проби затегна мерките. Борисов мълчи при над 4 хиляди положителни теста! Пред кого се прави на добър, ние така и не можем да разберем?! Когато чуете, че има извънреден брифинг в неделя вечер, най-вероятно си мислите, че нещо трагично се е случило. Снощи слушахме как едни пари ще се раздават. Тези мерки спасяват един непригоден имидж, мерките са заплаха за живота на българите и всички хора, които минават през тази държава. Най-ефективното е той да си тръгне и някой да поеме кризисната ситуация и знае как се спасяват кризисните ситуации“, заяви представителка на „Системата ни убива“.

„Обуквите ги има, леглата ги има, но докторите ги няма. Системата е счупена. Затова направихме този протест, тъй като държавата е била отбой. Борисов бяга от отговорност, това е отБойко. Подкрепяме мед. сестри и лекарите за тяхната всеотдайна работа. Надяваме се да работят в система, в която хората не са оставени да се оправят както могат“, казаха от „Отровното трио“. 

Сега;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук