Начало Доктор.бг Столичната община отпуска 30 хил. лв. за преносими рентгени за три болници

Столичната община отпуска 30 хил. лв. за преносими рентгени за три болници

181
0

Трийсет хиляди лева ще бъдат отпуснати на три общински болници в София за закупуване на преносими рентгени за диагностика при лечението на пациенти с коронавирус.

На днешното заседание на Столичния общински съвет ще бъде гласувана и тригодишната програма за строителство на нови детски градини и ясли на територията на София. Те ще бъдат изградени с отпуснатите от държавата 65 милиона лева, обяви заместник-кметът Дончо Барбалов.

„В резултат на допълнителните средства е разработена програма, тригодишна, която се внася и надявам се да бъде одобрена. Слага силен акцент на решаване на проблема с детските градини“, каза той. 

„От гледна точка на здравеопазване има една точка, на която аз съм вносител.  Това касае отпускане на средства за закупуване на преносими рентгени за три общински здравни заведения.  Това са Първа АГ болница,  Първа градска болница и Четвърта градска.  Там се лекуват в момента болни от Covid-19 и един преносим рентген много ще помогне дейността в тези отделения на медицинските екипи“, посочи Барчалов.

bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук