Начало Доктор.бг Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка

Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка

191
0

Трусове в столичната „Александровска” болница. Екипът на Клиниката по нефрология и трансплантация подаде колективна оставка. Решението за напускането идва след преструктирирането на отделенията заради COVID пандемията. Кой и къде ще се грижи за бъбречно трансплантираните, днес част от тях излизат на протест.

Напрежението около диспансера за трансплантирани в Александровска болница

„Не мога да конкретизирам причината за колективната оставка, тъй като тя не е упомената. Моето мнение е, че това е заради необходимостта от физическо преместване на клиниката по нефрология на друго място, далеч от блока, където са хоспитализирани пациенти с COVID-19 ”, обясни директорът на болницата проф. Борис Богов. Той увери, че това е временна мярка и изрази надежда, че клиниката ще се „завърне” в сградата след няколко месеца.

Проф. Богов добави, че не разбира действията на колегите си. Той определи сигналите, че не се извършват изследвания, като фалшиви новини и потвърди, че тестовете никога не са спирали.

Проф. Богов: Не съм разписал оставките на екипа на Клиниката по трансплантация

„Ако звъннете в клиниката, няма кой да ви вдигне, защото клиниката е затворена. Чисто физически телефоните ще бъдат преместени днес и ще се отговаря на тях. Компютрите, в които са програмите за пациентите, също ще бъдат преместени”, увери проф. Богов.

Трансплантирани пациенти изразиха безпокойството си пред NOVA, че не знаят къде ще се извършват прегледите, както и кои са лекарите, които ще ги преглеждат. Пациентите се заканиха да излязат на протест. „За един пациент има две условия – мястото и екипа”, заяви Христина Николова.

НОВА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук