Начало География.бг Откриват 12-то „Дефиле на младото вино“ в Пловдив

Откриват 12-то „Дефиле на младото вино“ в Пловдив

224
0

Днес е официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“. Събитието е до неделя и се организира за 12-и път в Пловдив от Съвета по туризъм, Общинската администрация със съдействието на Министерството на туризма, Университета по хранителни технологии и Медицинския университет.


В 13 часа от Община Пловдив ще тръгне „Дионисиево шествие“ съпроводено от ансамбъл „Тракия“.

След час в началото на Стария град бог Дионис ще отвори първата бъчва с вино на миналогодишния носител на златен мадал „Вила Юстина“. 

Очаква се да присъстват официални лица и патронът на фестивала г-жа Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Журита на експерти и на посетителите ще определят най-добрите вина. В надпреварата ще се включат плодови и ароматизирани напитки на винена основа, които ще се състезават помежду си.

Фестивалът „Дефиле на младото вино“ е част от Националния туристически календар. Целта е да популяризира българските вина и културно историческото наследство на Пловдив. 

Движението по ул. „Съборна“ в Стария град се ограничава за един час този следобед заради официалното откриване на  фестивала „Дефиле на младото вино“. Ограничението ще важи от 13,30 до 14,30 ч. и ще е за ул. „Съборна“ в района на кръстовището с ул. „Митрополит Паисий“. 

Свободно преминаване ще бъде осигурено само за автомобили със специален режим на движение, свързани с дейности по опазване живота и здравето на гражданите, съобщават от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. 

Организаторите на фестивала „Дефиле на младото вино“ са предупредени, че той трябва да се състои при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на  COVID-19.

bnr.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук